Bilim Kafe Etkinlikleri: Doğanın Tatlı Mirası: Besni Üzümü

Adıyaman Üniversitesi Bilim İletişim Ofisi tarafından yürütülen Bilim Kafe Buluşmaları kapsamında, “Bağcılıkta Güncel Gelişmeler ve Hastalık-Zararlar ile Mücadele” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.

Besni Atmalı Köyü Kadın Kooperatif Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Mahmut İslamoğlu, Doç. Dr. Mehmet İlhan Odabaşıoğlu ve Doç. Dr. Meltem Avan, katılımcılara bağcılıktaki son gelişmeler, üzüm hastalıklarıyla mücadele yöntemleri ve sürdürülebilir üretim konularında bilgi aktardı.

Etkinlik, “Doğanın Tatlı Mirası: Besni Üzümü” temasıyla bölge üreticilerinin bilgi paylaşımı ve bilimin günlük yaşamla buluşması açısından verimli bir ortam oluşturdu. Program, Adıyaman Üniversitesi Bilim İletişim Ofisi’nin, bilimi toplumla buluşturma vizyonu doğrultusunda başarıyla tamamlandı.

whatsapp ımage 2025-10-28 at 11.10.38.jpeg